Monday, January 25, 2010

Tahun Baru+Kelas Penyusuan+PCPA

Assalamualaikum mommies,

Saya dah lama x menulis update tentang aktiviti Nursing Pit Stop.

Tahun Baru

Selamat Tahun Baru Hijrah dan Masehi. Semoga kita berazam utk menunaikan azam² yg telah dirancang. Kami di Nursing Pit Stop memang ada banyak perancangan utk ibu² yg menyusu di Seremban dan Negeri Sembilan. Tunggu update dan sertai program² kami.

Kelas Asas Penyusuan

Ada yg dah view gmbr di blog Pn Suraya dan blog Pn Farah. Tidak ramai yg hadir. Kelas kami pd hari itu jd santai. Pn Suraya pun x nerves mcm selalu. Insya-Allah bg yg x dpt hadir, kami akan adakan kelas penyusuan seterusnya pada bln Mac nanti. Tarikh akan diconfirmkan kemudian.

PCPA

Bagi yang ternampak nama saya di susuibu.com dan blog² kaunselor laktasi yg lain, anda tidak salah. Itulah saya, Suria Irdayu yg menyertai Peer Counselor Program Administrator(PCPA) Training anjuran Nurturing Concept Sdn Bhd (NSCB), disponsor oleh UNICEF dan mendapat sokongan dari WABA. Kami berkampung selama 6 hari dan bahangnya masih terasa sehingga saya masih mimpikan kena buat pre dan post exam malam tadi! Insya-Allah, pioneer group of Malaysian Breastfeeding Peer Counselors akan melancarkan beberapa program yg tlh dirancang bagi memastikan ibu² yg menyusu di Malaysia terus mendapat sokongan utk meneruskan penyusuan susu ibu anda.

Salam sayang,

Suria Irdayu Ahmad Zaidi

Malaysian Breastfeeding Peer Counselor

No comments:

Post a Comment